KLANTCASE III

 

Problematiek

Op de administratie van een grote dienstverlenende organisatie werken de 9 teamleden onvoldoende samen, de meesten kijken vooral naar hun eigen reguliere werkzaamheden en alleen de manager van het team loopt warm voor verbeteringen.  De werkdruk tijdens de financiële maandafsluiting ligt hoog en juist in die periode worden er lange dagen gemaakt, focust iedereen zich vooral op zijn/haar eigen werk en neemt het foutpercentage toe. Er wordt veel geklaagd en er wordt weinig gelachen.

Tijdens de intake meldt de manager dat dit team niet kan verbeteren. Die uitdaging pakken wij graag aan!

 

Aanpak

Na een intake met alle teamleden wordt met de manager afgesproken dat er 2 belangrijke speerpunten zijn, namelijk dat de teamleden:  

  • Beter moeten gaan samenwerken,
  • Meer eigen initiatief moeten nemen.

 

Binnen een week hebben we het team geholpen om met een dagstartbord dagelijks met elkaar in gesprek te gaan over de prioriteiten, problemen en successen van het team. In de eerste twee maanden heeft het team een aantal trainingen / workshops gedaan over Lean, feedback geven en ontvangen en het initiëren en uitvoeren van verbetervoorstellen. Er is een creatief teambuildingsuitje georganiseerd en de manager en teamleiders hebben een ontwikkelingstraject van coachend leiderschap doorlopen.

 

Het team is vooral gefaciliteerd bij de dagstarts (samenwerking), zorgen dat teamleden zelf in staat zijn om kritisch naar hun eigen werk te kijken en daaruit succesvol verbetervoorstellen door te voeren en in het uitleggen van de belangrijkste Lean-methodieken.

 

Nadat de scores van de teamscan vergeleken zijn met de eerdere nulmeting, moest de manager toch constateren dat het team zichzelf wel degelijk verbeterd had qua samenwerking en eigenaarschap.

 

Resultaat

  • Verbetering van de samenwerking (+7%),
  • Vergroting van de mate van eigenaarschap (+11%),
  • Borging van de werkwijze om continu duurzaam te blijven verbeteren.

 

Contact

Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een mail naar info@antyli.nl

Berkenlaan 19
1431 JD Aalsmeer

The Netherlands

 

 

 

© 2024 Antyli Consulting